Turun seudun Psykologiyhdistyksen jäsenet voivat anoa yhdistykseltä avustuksia koulutukseen ja kongressiosallistumiseen sekä näihin liittyvien matkakustannusten tukemiseen. Hakijalle voidaan myöntää vain yksi koulutusavustus koulutuskokonaisuutta kohden.
Hallitus ottaa päätöstä tehdessä huomioon työnantajan mahdollisen tuen koulutukselle. Avustusta pyritään myöntämään pääsääntöisesti koulutuksiin, jota työnantaja ei muuten kustanna. Kuitenkin pieni työnantajan antama rahallinen tuki koulutukselle voidaan hyväksyä. Lisäksi hallitus pyrkii päätöksessään ottamaan huomioon eri sovellussektoreiden välinen tasapainon, ts. että avustuksia myönnettäisiin tasaisesti psykologian eri alueille. Hakemuksen kirjoittamisessa olisi tärkeää kiinnittää huomiota mahdollisiin vaikutuksiin Varsinais-Suomen alueella. Hakijan tulee eritellä haettavan koulutuksen kustannukset ja myös mahdollinen työnantajan antama tuki.
Päätökseen vaikuttaa ensisijaisesti se, miten avustettava toiminta täyttää pääasialliset avustuskriteerit (1–3), joista vähintään yhden täytyy toteutua. Päätökseen voi vaikuttaa lisäksi se, miten avustettava toiminta täyttää toissijaiset avustuskriteerit (4–5). Kriteerien alle on listattu lisäkysymyksiä, joita on hyvä käyttää apuna hakemusta kirjoitettaessa.
Pääasialliset avustuskriteerit:
(1) Jäsenten ammattitiedon/taidon edistäminen
- miten koulutus edistää ammatillista kehittymistäsi/ammatti-identiteettiä tällä hetkellä tai pidemmällä aikajaksolla?
- tarjoaako koulutus sellaista tietoa/taitoa, jota voit soveltaa työssäsi?
(2) Psykologisten palveluiden laadun ja luotettavuuden edistäminen
- auttaako koulutus sinua ylläpitämään osaamistasi riittävällä tasolla?
- tuoko koulutus työyhteisöösi uutta osaamista?
- edistääkö koulutus psykologisten palveluiden tarjontaa, laatua ja monipuolisuutta työpaikallasi/sovellusalallasi?
(3) Psykologisen tutkimuksen edistäminen
- miten koulutus liittyy tutkimusalaasi?
Toissijaiset avustuskriteerit:
(4) Psykologisen tiedon ja taidon käytön edistäminen Varsinais-Suomen yhteiskuntapolitiikassa
- Voiko koulutusta hyödyntää kunnallisessa tai maakunnallisessa politiikassa (esim. hyvinvointialueen elimissä)?
(5) Psykologien aseman ja työolosuhteiden edistäminen.
- voiko koulutusta hyödyntää käyttää työpaikan, sovellusalan tai ammattikunnan edunvalvonnassa?
Yhdistyksen toimintakauden aikana avustusta jaetaan yhteensä 1600 euroa, joka jakaantuu kahden hakuajankohdan kesken. Hakija itse määrittelee haettavan avustussumman määrän, mutta kuitenkin siten, että hakijan on eriteltävä, mistä kyseinen summa koostuu. Yhdistyksen hallitus päättää lopullisesta avustussumman määrästä jokaisen avustuksen kohdalla erikseen. Sama jäsen voi saada avustuksen korkeintaan joka kolmas vuosi. Samaan koulutukseen voi saada avustusta vain kerran ja hallitus priorisoi hakemusten käsittelyssä uusia avustuksen saajia.
Avustus maksetaan alkuperäisiä kuittitositteita vastaan, kun henkilö on kirjoittanut avustetusta toiminnasta julkaistavan kirjoituksen Lounatuuleen. Kirjoituksen tulee olla tätä tarkoitusta varten laadittu, hakijan yksin kirjoittama juttumuotoinen ei-tieteellinen kirjoitus (esim. oppimispäiväkirjamainen kuvaus seminaarin tms. annista). Kirjoituksen sopiva pituus on 1–3 A4-liuskaa, ja se tulee toimittaa tekstitiedostona (esim. MS Word tai Open Office Word) sähköpostitse Lounatuulen päätoimittajalle lounatuuli(at)tupsy.fi.
Avustusta voi hakea vuoden aikana kahtena ajankohtana (syksy ja kevät) joko etukäteen tai takautuvasti. Vapaamuotoiset hakemukset perusteluineen ja talousarvioineen toimitetaan yhdistyksen talousvastaavalle talous(at)tupsy.fi vuosittain joko 1.5. tai 1.11. mennessä. Hakemukset talousvastaavalle voi toimittaa joko sähköpostitse tai kirjeitse, postiosoitetta voi tiedustella talousvastaavalta sähköpostitse. Hallitus ilmoittaa avustuksen saaneille hakijoille avustuspäätöksistä henkilökohtaisesti.